Organisationer

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

A

ABF Huddinge

Hos oss på ABF Huddinge kan du lära dig svenska och träffa andra människor från olika delar av världen. Hos oss kan du genom vårt TIA-projekt ASK få samhällsrådgivning och få hjälp med praktiska saker som att fylla i blanketter, skriva ut och skanna papper. Du hittar oss i Vårby Allé 22, måndag till fredag. Du hittar vårt samhällskontor ASK i Vårby bibliotek måndagar, tisdagar och torsdagar från 13:00 till 16:00.

Adress: Vårby allé 22 , 143 40 vårby

Kontakt: Palien Cole Cham, 0703480777 eller palien.cham@abf.se

ABF Huddinge

ABF Huddinge driver ett TIA-projekt som heter ASK - Arbete, Samhälle & Kommunikation, mötesplats för asylsökande. ASK har flera samhällskontor som hjälper asylsökande med myndighetskontakter, samhällsrådgivning, utskrift och inskanning av blanketter. Vi hjälper dig att få svar på dina frågor. Följ oss på Facebook & Instagram @askhuddinge.

Adress: vårby allé, 143 40 Huddinge

Kontakt: Palien Cole Cham, 0703480777 eller palien.cham@abf.se

ActionAid

ActionAid är en global organisation som arbetar för en rättvis, jämlik och hållbar värld. Vi erbjuder samtalsgrupper där man får prata svenska om saker som hälsa, relationer och rättigheter. Vi hittar också på roliga aktiviteter tillsammans, allt från att måla till att gå på bio. Alla asylsökande över 18 år är välkomna. Det spelar ingen roll hur mycket eller lite svenska du pratar! Vi har tre olika träffar i veckan (måndagar och tisdagar vid Odenplan, onsdagar i Vårby gård). På tisdagar har vi en grupp endast för kvinnor.

Kontakt: Johanna Danielsson, 0768809774 eller johanna.danielsson@actionaid.org

Assyriska kvinnoförbundet

Adress: Hantverksvägen 2, 1 tr upp, 151 65 Södertälje

Kontakt: Nursel Awrohum, 076-0065859 eller nursel.awrohum@gmail.com

Asyl i Järfälla

Asyl i Järfälla är ett 8 veckors kostnadsfritt program för asylsökande. Det innehåller språkcirklar i svenska, samhällsinformation arbetsmarknadsintroduktion, arbetsplatsbesök, hälsa och mentorskap. Järfälla kommun samverkar med ABF Studieförbund, lokalt förenings och näringsliv.

Adress: Kvarnvägen 6 Järfälla, 17764 Järfälla

Kontakt: Sigridur Baldursdottir, 070-0023879 eller integration@jarfalla.se