Organisationer

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

S

Samhällsmatchen Hammarby Fotboll

Hammarby Fotboll, som är en fotbollsklubb på Södermalm i Stockholm, har ett projekt som heter Samhällsmatchen. Där erbjuder vi dig som asylsökande att, helt kostnadsfritt, delta i våra olika aktiviteter. Vi hjälper dig att få träffa både andra asylsökande och etablerade svenskar, lära dig om det svenska samhället, utveckla det svenska språket samt delta i någon av våra olika träningar. Några av alla våra olika aktiviteter är: Gåfotboll – Här spelar vi fotboll utan att springa. För dig som är över 55 år eller för dig som av någon anledning har svårt att springa. Hjälp till på våra fotbollsmatcher – Hjälp vår besökande publik med att känna sig välkomna på våra matcher. Vi har våra herrmatcher på Tele2 Arena, dammatcher på Hammarby IP och futsalmatcher i Eriksdalshallen. Svenskundervisning – Hos Fryshuset finns en mötesplats som heter ”Safespace”. Här kan du komma och ta del av en blandning av språkträning, fysisk aktivitet samt träffa kompisar. Spela fotboll spontant – Kom och spela fotboll med oss på fredags- och lördagskvällar. För mer information om alla våra olika aktiviteter med datum, tider och platser, besök vår hemsida www.samhällsmatchen.se samt www.tiastockholm.se

Adress: Orrfjärdsgränd 13 , 120 53 Årsta

Kontakt: Andreas Jonsson, 08 462 88 14 eller andreas.jonsson@hammarbyungdom.se

Sociala Missionen

Sociala Missionen arbetar för en rättvisare värld. Vår uppgift är att ge människor i utsatta livssituationer stöd för att kunna ta makten över sina egna liv. Sociala Missionen är en allmännyttig ideell förening som sedan starten 1917 har arbetat med att bekämpa orättvisor, ge råd och stöd och driva opinionsarbete på det sociala och diakonala området. Våra medlemmar är ett 40-tal föreningar och församlingar inom Equmeniakyrkan i Stockholmsområdet. Enheten Råd och stöd erbjuder rådgivning, information och stödsamtal i ärenden som rör rättigheter inom flyktingfrågor, sociala frågor och äldrefrågor. Rådgivningen är kostnadsfri och vi arbetar under tystnadsplikt. Vi driver också samarbetsprojekt för asylsökande tillsammans med flera av Sociala Missionens medlemsförsamlingar, samt arbetar med informations- och påverkansarbete.

Adress: Högbergsgatan 31A, 11620 Stockholm

Kontakt: Beatrice Amsenius, 0855602307 eller info@socialamissionen.se

Södertälje missionskyrka

SÖDERTÄLJE MISSIONSFÖRSAMLING bildades 1865 och har idag 343 medlemmar. Församlingen bedriver ett stort barn- och ungdomsarbete. Sedan många år tillbaka är församlingen präglad av att finnas i Södertälje med sin stora mångfald av nationaliteter och det finns en omfattande och lång erfarenhet av studieverksamhet med nyanlända.

Adress: Karlslundsgatan 2, 151 35 Södertälje

Kontakt: Margareta Fränne, eller margareta@telgemission.se

Spånga Blåband

Kurserna är flexibla utifrån din bakgrund och dina förkunskaper. Innehållet består av att träna sig i det svenska språket, lära sig om samhället och ta del av svenska koder och vad som är viktigt i mötet med svenskt vardagsliv. Du är med i samtal om hur det svenska samhället fungerar, om normer och värderingar. I dessa samtal har frågor om jämställdhet, demokrati och mänskliga rättigheter sin givna plats. Du får lära dig om yrkeslivet och hur du hittar och söker jobb i Sverige. Ibland gör vi studiebesök och utflykter för att lära oss mer och att få se andra miljöer än den egna stadsdelen. Det kan vara till apotek, bibliotek och annan samhällsservice, men även till muséer och kulturella inrättningar

Adress: Skogängsvägen 59 , 16341 Spånga

Kontakt: Hans Danielson, 076760573 eller hans.danielson@blavagen.nu

Stockholm International Swimming Club

Vår verksamhet innefattar simkurser för asylsökande. Oavsett om du kan inte simma alls eller vill förbättra ditt simsätt och träna så har vi en grupp för dig! Om du är intresserad att jobba i framtiden med hälsa, simundervisning eller annat idrott, vill få erfarenhet som lärare och förbättra din svenska är det en unik möjlighet för dig. Efter varje kurs kommer vi att erbjuda de två bästa studenterna jobb som simlärarassistenter. Vi hjälper dig vidare med råd till utbildning som behövs och nätverk genom detta område. Kursgång: 1 gång i veckan, i 8 veckor. Varje simkurs ska undervisas av 1 lärare och 1 assistent. Vi arbetar med att skapa en trygg och trevlig miljö för deltagarna genom att lära sig simma, träffa nya vänner, lära känna den svenska kulturen och möjlighet att få erfarenhet som simlärarassistent på den svenska jobbmarknaden.

Adress: http://www.stockholmswimmingclub.se/, Stockholm, Solna

Stockholms stads utbildningsförvaltning

Utbildningsförvaltningen ansvarar för "Från nyanländ till nyanställd lärare" som riktar sig till dig som har en lärarexamen från ett annat land än Sverige och som vill arbeta som lärare eller förskollärare. Målsättningen är alltid att deltagaren ska ha möjlighet att nå lärarlegitimation och därmed också en tillsvidareanställning som lärare eller förskollärare. Utbildningsförvaltningen bidrar med studie -och yrkesvägledning, samt praktik under hela lärarens väg mot legitimation. Utbildningsförvaltningen ansvarar för den kommunala skolverksamheten, det vill säga grundskola (inklusive förskoleklass och skolbarnsomsorg), grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola.

Adress: Hantverkargatan 2F (besöksadress), Stockholm

Svenskeritreanska solidaritetsrörelsen

Adress: Borgarfjordsgatan 12, 16425 Kista